Tyytyväisyys on korkein onnen muoto. -Tuntematon n.200 eKr.

Tämä tyttö pääsi tänään maistamaan vanhaa kunnon poniaikaa! Kannattaa aina sanoa mitä ajattelee, sillä tänään sain pitkästä aikaa kokea tahtojen taistoa pippurisen ponitapauksen parissa. Hieno kokemus pitkästä aikaa, en olekaan hetkeen saanut moista kokemusta. Ihana ja vekkuli ratsuni oli tänään Napsu, vasta 5-vuotias ratsun alku. Tässä sen huomaa, kuin vaikeata on yleensä edes kävellä suoraan. Niin, ja pimeässä muuten on mörköjä, uskokaa pois! Ja "pohkeenväistö, siinäpä vasta tylsä laji" sanoo Napsu. Yritettiin joka suunnasta päästä pois liemestä ja kun homma ei muuten sujunut, niin stepattiin paikallaan, kiemurreltiin ja yritettiin juosta pois paikalta. Ei tiennyt poika mihin puuhaan lähti, kun tämän tytön kanssa alkoi moisesta asiasta vääntämään kättä. En meinaan ihan heti anna periksi. Laukkaaminen oli aika villiä: hirveää kyytiä liikkeelle, sit rauhotuttiin, alettiin käveleen ja taas tuli kiire päästä vauhtiin. Sitten vähän steppailtiin, yritettiin heitellä pyllyä ilmaan ja yritettiin livistää muiden perään! Ah, ponit <3

Voin kyllä sanoa aivan suoraan, että kaipaan noita pippurisia tapauksia. Samaan hengenvetoon täytyy kyllä todeta, etten jokaisella kerralla jaksa käydä suurta taistelua mörköjen olemassa olosta, mutta ihanan virkistävää! Aina on niin tärkeää ja mennään prikulleen sinne tai tänne. Pitkästä aikaa joutu ihan keskittyyn siihen, että pysyi selässä ja ettei poni päättänyt lähteä päättömään kiitoon ympäri kenttää. Luojan kiitos tasasemmille hevosilla, mutta luojan kiitos on olemassa poneja! Siinä vasta onkin Persoonia isolla P:llä. Olen ikuinen ponifani, vaikka salaa ihailenkin suuria ja näyttäviä hevosia, niin silti rakastan kipakoita poneja.

Kaiken muun lisäksi kaviokaverilla on oltava vähän luonnetta. Napsu pusutteli minua jo ennen kuin ehdin edes karsinaan. Vetoketjut ja narut ja vipstaakit olivat kaikki vaarassa. Poni meinaan laittoi kaiken mahdollisen suuhunsa ja maistoi ihan jokaista asiaa mihin ylettyi. Korvan takaa löytyi paras paikka ikinä rapsuttaa! Ihanaa, kun ponien kanssa saa käydä koko ajan suurta keskustelua ja teatteria. Niihin ei ikinä kyllästy ja jokaisella kerralla niillä on takataskussa uusi jekku valmiina. Lisää poneja tähän maailmaan, kiitos!