Älä koskaan kadu tekemääsi, kadu tekemättä jäänyttä. - Elmer Diktonius

Raholan koulu + lapsiperheitä + tapahtumaa + yksi pieni Nellis mukana hääräämässä = Helmihulinat! Viime lauantaina 6.2 sain olla kokemassa ja mukana tekemässä Raholan koulun iloista talvitapahtumaa, joka kerää yhteen koko kyläyhteisön. Olin totaalisen väärällä puolella Tamperetta ja sekös jos mikä pisti heti ensi alkuun ärsyttämään. Ilmassa oli kuitenkin ihana yhdessä tekemisen tuntu ja vahva side kyseiseen tapahtumaan. Lopulta olinkin otettu, että pääsin mukaan hienoon porukkaan. Kiitos siitä kouluille, jotka tekevät asian tiimoilta yhteistyötä. Enpä olisi muuten osannut lähteä mukaan! Enkä varmasti olisi vapaaehtoisesti lähtenytkään. Kyllä kaduttaisi, jos olisinkin saanut sen jälkeen kuulla kuinka hienoa kaikilla oli!

Klassikko. Siinä oli meidän tiimin avainsana. Vanhukset ja aikuiset olivat tervetulleita tutustumaan pieneen näyttelyymme ja keskustelemaan kanssamme esille tuoduista aiheista. Ja ihan vain muutenkin maailman menosta. Lastenkirjat, nuket ja Liisa ihmemaassa saivat aivan uuden perspektiivin, kun lähdimme ottamaan selvää mitä nuo asiat ovat merkinneet aiemmille sukupolville. Meidän lastenkirjat ennen ja nyt -pöytämme oli löytänyt lastenkirjoja aina Sakari Topeliuksesta, H.C. Andersenista ja Enid Blyntonin Viisikko-sarjasta lähtien aina nykyajan Disney-versioihin. Muutokset kirvoittivat keskustelua ja saivat aikuiset ja vanhukset muistelemaan omaa lapsuuttaan. "Ai tätäkin kirjaa vielä luetaan? Miten ihanaa"

En olisi uskonut tapahtuvan keräävän paikalle noin 600:tta ihmistä! Raholan koulu, jossa yhdessä opiskelevat niin kutsutut tavalliset lapset ja kehitysvammaiset on hieno yhteisö lähialueen perheille. Kukaan ei katso toista nenänvarttaan pitkin ja kaikki ovat samalla viivalla. Näin juuri saadaan Suomeen lisää suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä toisenlaista ihmistä kohtaan. Nostan ehdottomasti hattua Raholan koululle, Helmihulinoille ja kaikelle sille työlle, mitä he päivittäin tekevät!